צפיה בהרצאות ברשת הפכה לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים. במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן, עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.
אנחנו בגיקטיים עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.
אם יש לכם כמה דקות פנויות במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.
המועמד המושלם או הלוחם העיקש?
קורות חיים מספרים סיפור, אבל חשוב לזכור שהמועמד האידיאלי לתפקיד לאו דווקא יחזיק בקורות החיים הכי מושלמים שיש. בבחירה בין מועמד עם קורות חיים מושלמים לבין מועמד שדרכו הייתה רצופת קשיים, סביר להניח שמרבית המעסיקים ילכו על ׳הפתרון הקל׳, של המועמד המושלם כמובן.
אבל לא כך המצב אצל רג׳ינה הארטלי, מנהלת משאבי אנוש שתמיד נותנת הזדמנות דווקא ׳ללוחם העיקש׳. בתור אחת שגדלה עם קשיים, היא יודעת כי דווקא מי שלא נולד עם כפית כסף הוא זה שמצויד בנחישות, בתשוקה ובדבקות במטרה הנדרשת כדי להיות המועמד המושלם ביותר למשרה. זה מה שיש לה להגיד על הנושא:
לצפייה בהרצאה: Why the Best Hire Might Not Have the Perfect Resume
- כמה זמן יושב תפוח עץ ממוצע בסופרמרקט? – קיילב הארפר, חוקר ומנהל קרן יזמות בתחום החקלאות מציג את ׳החווה הדיגיטלית׳ – מעבדה בה לכל צמח צוותו עשרות חיישנים שיבכולתם ליצור פרופיל של הצמח. בנוסף למידע הנוגע למתי הוא יהיה מוכן, ניתן להסיק גם מתי הוא יגיע לטעם האידיאלי, האם הוא מקבל מספיק מים ואולי יותר מידי שמש? אפילו יש להם במעבדה ברוקולי עם כתובת IP.
- תשכחו מכל מה שידעתם על נטוורקינג, כך עושים את זה נכון – ג׳ף סלובוטסקי, VP Business Development בחברה בשם Wave Interactive ומשקיע אנג׳ל, משתף בהרצאה כיצד ליצור קשרים של ממש ולא להסתפק בחלוקת כרטיסי ביקור שגם ככה יקברו בין עשרות ומאות אחרים, אלא להתמקד בחיבור עם האנשים, ולא באיסוף (Connecting not Collecting).
- עשרה טיפים שיעזרו לכם לנהל שיחות מוצלחות יותר – במשך עשרות שנים עובדת סלסט הדלי בתור שדרנית רדיו, ובמסגרת עיסוקה נחשפה ולמדה את המרכיבים הנדרשים לניהול שיחה מוצלחת, גם עם אנשים שהם לאו דווקא ׳כוס התה שלה׳. בהרצאה זו היא משתפת בכללים שימושיים להקשבה ודיבור בשיחה שיכולים להועיל לכל אחד
- עם קצת עזרה, יתכן וגם המוח יוכל לתקן את עצמו – חלומה של מנתחת המוח ג׳וסלין בלוך, בדומה למנתחי מוח אחרים, הוא למצוא את הדרך לתקן את המוח – שכן איבר זה בניגוד לאיברים אחרים בגוף בעל מעט מאוד יכולת לתקן את עצמו. אך כעת לדברי בלוך אנו מאוד קרובים למציאת פתרון; לטענתה יתכן ותאי קורטין כפולים חיוביים – הם המפתח לתיקון נוירולוגי. אותם תאים, בדומה לתאי גזע, מותאמים מאוד כשהם ממוצים מהמוח, מתרבים ולאחר מכן מוזרקים באיזור פגום באותו איזור במוח, וכך יכולים לעזור לתקן ולבנות אותו מחדש. כך, עם מעט עזרה, המוח אולי יהיה מסוגל לעזור לעצמו להחלים.
- החוקר שמפענח טקסטים עתיקים שמעולם לא נקראו – המדען גרגורי הייוורת׳ מנסה לשפוך אור על ההיסטוריה האבודה על ידי פענוח טקסטים שלא נקראו במשך אלפי שנים