צפיה בהרצאות ברשת הפכו לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים. במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן, עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.
אנחנו בגיקטיים עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.
אז אם יש לכם כמה דקות פנויות במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.
Public by default, Private with effort
מידי יום אנו משאירים ׳עקבות ווירטואליות׳ ברחבי הרשת, אשר אולי ברגע נתון ירגישו לנו תמימות ולא מזיקות לחלוטין, אך יתכן כי בשלב מאוחר יותר של החיים שלנו אלו עשויות לפגוע בנו. בעוד שאנחנו עושים זאת יחסית במודע, אלו שקצת פחות מודעים להשלכות של השימוש ברשתות החברתיות למיניהם הם ילדים ובני נוער; מסתבר כי ל- 81% מבני השנתיים ומטה יש כבר נוכחות ברשת בצורת אזכור או תמונה. אלק קורוס (Alec Couros) מדבר על האתגרים העומדים בפני ילדים בעולם הדיגיטלי, וכיצד ניתן לסייע להם להבחין בין החיים האמיתים לבין אלו הווירטואלים.
צפייה בהרצאה: Identity in a Digital World
במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:
- החוש השישי – האם ניתן ליצור חושים חדשים עבור בני האדם? החושים שלנו אמנם מפותחים, אך מידי יום מתרחשים סביבנו המון דברים שפשוט אין ביכולתנו לתפוס, בשל מגבלות ביולוגיות. דיווויד איגלמן, חוקר מוח, לא מעוניין להתפשר ולהסתפק רק בחמשת החושים שלנו, ומציג דרך חדשנית לחוות הרבה יותר
- ישי כהן, יזם בן 18, מספר על החוויה שלו בעולם הסטארטאפים – ישי כהן, מספר על 3 מיזמים שהספיק להקים במהלך חייו, לאחר שהבין שמסגרת בית הספר ובגרויות הן לא בהכרח הייעוד שלו בחיים.
- הפתרון של אפריקה לקבלת שירותי בריאות – טלפון נייד – בעוד שבעבר הלא מאוד רחוק היה זה רעב כבד שהטריד את מרבית תושבי אפריקה, כיום דווקא החוסר בסמארטפונים וחיבור לאינטרנט הוא מה שמעסיק אותם.
- כיצד תגרמו לאנשים להתאהב במוצר שלכם? כל מותג צריך ׳Love marks׳, דברים קטנים שיגרמו לקהל המשתמשים להתחבר אליו ובעצם להתאהב. אז איך עושים את זה נכון? קווין הייל מסביר
- העתיד כבר כאן? על קריאת מחשבות באמצעות סורקי מוח – חוקר המוח ג׳ון דילן היינס נע בין הרצון לדעת מה מתרחש לנו במוח, לבין הפגיעה בפרטיות והדילמות האתיות שבדבר.
את הרשימה המלאה של ההרצאות הקודמות בסדרה תוכלו למצוא כאן.
יצא לכם להתקל בהרצאה מעניינת ברשת שתרצו לחלוק עם כולם? אתם מוזמנים לשלוח לנו הודעה על כך במייל החם, info AT geektime.co.il.